
Recept – Yoghurt flatbread med fikon och ruccola
4 portioner
Ingredienser:
Flatbread
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 dl grekisk yoghurt, 10%
1 sats cream cheese spread, se nedan
3-4 fikon, klyftade
100 g ruccola
1 dl nötter, rostade och hackade
1-2 dl honung
Cream cheese spread
300 g cream cheese
½ dl grädde
2 msk olivolja
1 klyfta vitlök, finriven
½ citron, finrivet skal
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Flatbread
Hetta upp en ugn till ca 250°C och ställ in en plåt. Blanda ihop mjöl med salt, bakpulver och bikarbonat, blanda sedan med yoghurt till en deg. Gör en rulle av degen och skär i 6-8 bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha. Kavla varje bit med lite mjöl till avlånga och platta, ca 3-4 mm tjocka, flatbread, med stor stekspade eller liknande. Lägg in bröden direkt på den varma plåten. Baka i 1-3 minuter och vänd sedan på bröden och baka ytterligare 2-3 minuter.
Ta ut brödet, bred på cream cheese spread och toppa med resterande delar och servera direkt på skärbräda med kniv.
Cream cheese spread
Blanda ihop cream cheese med grädde, olja och smaka av med vitlök, citronskal, salt och peppar.

Fler recept
Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. B.la. bao, nudelsoppa, satay och tandoorilax.