
Recept – Korean fried chicken
4 portioner
Ingredienser:
Kycklingmarinad
1 kg kycklinglårfilé, skuren i 3 cm bitar
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 msk ingefära, finriven
2 msk mirin
Frityrsmet
1 dl vatten
½ + 2 dl potatismjöl
4 dl tempuramix
1 tsk salt
olja att fritera i
Sås
2 msk olja
3 klyftor vitlök, finriven
1 dl ketchup (Heinz)
1 dl rissirap alt. glukos
¼ dl socker
4 msk gochujang – koreansk chilipasta (Finns på ex. Willy’s & ICA)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk fisksås
½ tsk salt
Toppings
Sesamfrön
Salladslök, tunnskivad
Så här gör du:
Fried chicken
Blanda alla ingredienser för kycklingmarinaden i en bunke och låt marinera i 30 min. Under tiden kan du börja med frityrsmeten.
Blanda i vatten och ½ dl potatismjöl i bunken och låt stå 10 minuter. Blanda övrig potatismjöl med tempuramix och salt. Lägg häften av mjölet i en kraftig påse och fyll på med 1/3 av kycklingbitarna, skaka ordentligt så kycklingen täcks ordentligt. Lyft ur och lägg i durkslag, skaka av överskottsmjöl. Fritera kycklingbitar i omgångar på 140°C varm olja i ca 4-5 minuter. Lyft ur och fortsätt tills alla kycklingbitar är klara med resterande mjölblandning.
Höj temperaturen på oljan till 180°C och fritera kycklingen krispig, ca 2-3 minuter. Vänd i varm sås (se nedan) och servera sedan i en bytta med toppings och spett på sidan.
Sås
Slå olja i en kastrull, svetta vitlöken snabbt och slå sedan på resterande ingredienser och koka upp snabbt. Ta av från värmen och smaka av. Servera över kycklingen tillsammans med toppings.

Fler recept
Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. Bl.a. nudelsoppa, flatbread, satay och tandoorilax.