Logotyp för Ving
Se dina sparade hotell

Jeepsafari - Osttillverkning och besök i en klassisk herdehydda, Mitato

Besök en traditionell herdehydda, Mitato, och lär dig mer om en herdes livsstil och om hur den kretensiska osten tillverkas. Vi passerar flera små byar som bjuder på en fantastisk panoramautsikt och till lunch får du avnjuta kretensiska delikatesser.

    Snabbfakta

  • Dag:
    Tisdag , torsdag och lördag
  • Längd:
    Heldagsutflykt ca kl. 10.00-17.00
  • Pris:
    99 EUR per vuxen, 79 EUR per barn.

    Barnpriset gäller för barn 8-12 år. Transport ingår, samt en traditionell kretensisk lunch, besök i en herdehydda och presentation av hur ost tillverkas. Dricks och dryck som öl, läsk och kaffe ingår inte.
  • Språk:
    Engelsktalande guide.
  • Åldersgräns:
    För att delta på denna utflykt behöver du vara 8 år eller äldre.
  • Bra att ta med:
    Bekväma skor, kamera och solskydd. Under vår och höst rekommenderar vi även att ta med en jacka.
  • Övrigt:
    Utflykten görs med 6-8 personer i varje fordon. Alkohol serveras enbart till gäster över 18 år.
  • Så här bokar du:
    Om utflykten kan bokas hemifrån visas den under tillval när du beställer din resa. Du kan även beställa den på "Min sida" om du redan har en resa inbokad. I mån av plats kan utflykten också bokas hos Vingvärdarna på resmålet.
Turen utgår från Rethymnon, där vi blir upphämtade utanför hotellet, och längs vägen får vi njuta av vackra vyer när vi passerar de traditionella kretensiska byarna i Milopotamos: Halepa, Garazo, Faratsi och Veni. Så småningom når vi det historiska Halepa-klostret, som brukade vara en tillflyktsort för kretensiska rebeller under inbördeskrig. Här stannar vi så att du får fotografera klostret och den imponerande utsikten över dalen med de ståtliga bergen i bakgrunden.

Färden fortsätter därefter till den klassiska herdehyddan, en så kallad Mitato, där panoramautsikten kommer att ta andan ur dig. Om vi har tur får vi på nära håll beundra några vilda örnar och getter och ta några bilder. I herdehyddan får vi lära oss om en herdes livsstil och hur den lokala osten tillverkas innan vi fortsätter vår färd till en traditionell taverna i Axos by, där vi introduceras för det kretensiska köket och får pröva på olika lokala delikatesser. I lugn och ro dricker vi en god kopp kaffe, innan vi påbörjar vår resa tillbaka till Rethymnon.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.